5 vuotta - 5 erilaista uratarinaa: Mathias

5 vuotta – 5 erilaista uratarinaa: Mathias

Mathias Lunabba työskentelee tiimissämme LVI-suunnittelijana ja -valvojana. Rusttetille hän tuli paluumuuttajana viime syksynä, oltuaan välillä reilun vuoden verran töissä muualla. Alun perin Mathias aloitti työt Rusttetilla jo vuonna 2018. Keväällä 2020 alkanut korona aiheutti aluksi hieman epävarmoja näkymiä työtilanteeseen, jolloin työt muualla veivät hetkeksi mukanaan. Rusttetilta Mathias jäi kuitenkin kaipaamaan monipuolisempaa tehtäväkenttää, kivoja työkavereita ja hyvää yhdessä tekemisen meininkiä. Rusttetille jäivät myös opiskeluajoilta tutut kaverit, Janne ja Victor. Paluu alkoi hahmottua kesän jälkeen ja saimmekin Mathiaksen takaisin joukkoomme viime syksynä.  

LVI-insinöörin uralle Mathias ajautui vähän vahingossa, kun rakennusala kiinnosti ja viidentenä vaihtoehtona Arcadasta haettu LVI-puolen opintolinja lopulta tarjosi hänelle opiskelupaikan. Insinööriksi valmistumista juhlittiin viime kesänä. Aiemmin urallaan Mathias on toiminut sähköasentajana, mutta se ei kuitenkaan tuntunut työltä, jota hän olisi halunnut pidemmällä tähtäimellä tehdä. Nykyisessä työssään mieluisimmaksi Mathias kokee suunnittelutehtävät. ”Linjasaneeraussuunnittelua saa Rusttetilla tehdä paljon, mikä on hyvä asia. Edellisessä työssäni näitä ei juurikaan ollut. Mielelläni teen suunnittelun lisäksi myös valvontaa, se tuo vaihtelua arkeen”, Mathias tiivistää.  

Vapaa-aikaansa Mathias viettää mieluiten kavereidensa kanssa. Kesäsisin aika kuluu purjehtien ystävän kanssa puoliksi hankitulla purjeveneellä, jonka kotisatama on Helsingissä. Viime kesänä pojat mm. purjehtivat Ahvenanmaalle. Ensi kesälle suunnitelmissa on lisää reissuja lähivesillä, joissa olosuhteet ovat tarpeeksi turvalliset pienelle alukselle.