5 vuotta - 5 erilaista uratarinaa: Sami

5 vuotta – 5 erilaista uratarinaa: Sami

Sami Riikonen on työskennellyt meillä sähkösuunnittelijana ja -valvojana parin vuoden ajan. Ennen Rusttetille tuloa Sami asui Hämeenlinnassa ja työskenteli terästehtaalla automaatio- ja sähkösuunnittelun tehtävissä. Meillä haastattelussa käytyään Sami innostui kasvuyrityksessä tarjolla olevasta sähkösuunnittelijan tehtävästä ja työsopimus syntyikin pian. Koulutukseltaan Sami on automaatioinsinööri ja hän on valmistunut Hämeen Ammattikorkeakoulusta vuonna 2017. Opiskeluaikoina sähkösuunnittelu ei vielä kiinnostanut, mutta työkokemuksen karttuessa se vei Samin mukanaan. Ajan myötä alkoi kiinnostaa ajatus sähkösuunnittelijan roolista yrityksessä, jossa tehtävää pääsisi toteuttamaan laajasti eri alueilla, kuten esim. LVI-rakentamisen projekteissa. Rusttet tarjosi tähän loistavan mahdollisuuden.

Samin työssä korostuvat linjasaneeraukset, joita tälläkin hetkellä on käynnissä useampia. Tämän lisäksi on pienempiä korjausrakentamisen projekteja. Työssään Sami pitää eniten siitä, että se mahdollistaa itseohjautuvan arjen. Itse voi pitkälti vaikuttaa projektien aikatauluun ja etenemiseen. Rusttetilla Sami arvostaa hyvää työilmapiiriä ja yhteishenkeä. "Monialaista ammattitukea on tiimissä aina saatavilla ja usein tarvitseekin konsultoida eri alan kollegaa, jotta pääsee omassa tehtävässään eteenpäin, Sami kertoo. "Työssäni tykkään myös sen monipuolisuudesta. Välillä on staattisempaa suunnittelua, välillä taas monipuolisempaa valvontaa", hän kuvailee. "Eniten nautin haasteellisista korjausrakentamisen projekteista, esim. vanhemmista arvokohteista, joissa toteutus vaatii räätälöityjä ratkaisuja ja pääsee todella pohtimaan, miten vaikeudet voitetaan. Onnistuminen näissä on erityisen palkitsevaa!"

Samin vapaa-aika kuluu kesällä satunnaisesti golfia pelaten, mökkeillen ja kalastellen. Lisäksi ympärivuotisiin harrastuksiin kuuluu elektroniikan kanssa puuhastelu, autot, lauta- ja tietokonepelit. Lautapeleihin on investoitu paljon ja mm. joulun välipäivät kuluivat ystävien kanssa pelaten. Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on muutto ensimmäiseen omaan kotiin. Kaupat omasta talosta tehtiin loppuvuodesta ja muutto uuteen kotiin on edessä jo ennen kevättä.

Olethan muuten huomannut, että Sami etsii sähkötiimiinsä uutta kollegaa! Lue lisää avoimesta sähkösuunnittelijan rekrystä ja hae meille Samin työkaveriksi!

Tammikuussa Rusttet täytti 5 vuotta. Synttärikampanjan merkeissä olemme mm. julkaisseet viidestä tiimimme osaajasta viisi erilaista uratarinaa.