Kesä ja korjausrakentajat: sähkösuunnittelu- ja valvonta

Kesä ja korjausrakentajat: sähkösuunnittelu- ja valvonta

Juttusarjassamme ”kesä ja korjausrakentajat” esittelemme muutaman meistä aurinkoisista Rusttetlaisista. Sarjan myötä pääset tutustumaan kesäiseen korjausrakentamiseen ja tiimiläistemme lomamietteisiin. Ensimmäisenä vuorossa on sähkötiimimme Taina.  

Sähkösuunnittelijana- ja valvojana Rusttetilla jo kolmatta vuotta toimiva Taina Kulonen on täydessä työn touhussa vielä pitkälle heinäkuuhun. ”Työmaat pyörivät koko kesän täydellä teholla, joten hiljaista aikaa meillä ei ole tiedossa. Tänä kesänä meillä on enemmän kohteita kuin vuosi sitten, joten olemme positiivisen kiireen äärellä. Tiimissämme on myös näin lomakaudella aina joku sähkösuunnittelija- ja valvoja paikalla. Pyrimme kuitenkin toteuttamaan suunnittelutyöt niin, ettei omia projekteja tarvitse lomien ajaksi siirtää kollegoille. Sekä asiakkaillemme että meille itsellemme on parasta, ettei vastuuhenkilö vaihdu kesken projektin. Näin kokonaisuus etenee saumattomimmin”, Taina kertoo sähkötiimin kesästä.

Työssään sähkösuunnittelijana- ja valvojana Taina toimii tärkeänä linkkinä sähköurakoitsijan ja työn tilaajan välillä. Valvojana hän varmistaa, että urakoitsija tekee sen mitä urakassa on tilattu ja että työ on tehty hyvien asennustapojen sekä sähkölain vaatimusten mukaisesti. Tainan työpäivät koostuvat mm. valvontakäynneistä työmaalla, niiden dokumentoinnista valvontamuistioiksi, työmaakokouksista ja sähkösuunnittelusta. ”Hellejaksoina oma työpiste hyvin ilmastoidulla toimistollamme on paras paikka odotella omaa lomavuoroaan”, Taina toteaa.

”Kesälomani alkaa vasta muutaman viikon päästä, kun työparini palaa töihin. Lomallani aion tutustua Helsinkiin ja nauttia kiireettömistä päivistä. Olen muuttanut pääkaupunkiseudulle vasta vuosi sitten, eikä kodin ulkopuolella juurikaan ole nyt ollut menoja tarjolla. Odotan innolla pääsyä pääkaupunkimme kesäelämään”, Taina kertoo lomasuunnitelmistaan.” ”Syksyn toivon tuovan tullessaan uusia linjasaneerausprojekteja, sillä niissä suurimpina korjausrakentamisen kokonaisuuksina koen olevan eniten ammatillista haastetta”.