Kesä ja korjausrakentajat: projektinjohto ja työmaavalvonta

Kesä ja korjausrakentajat: projektinjohto ja työmaavalvonta

Kesä on korjausrakentamisessa kiireinen vuodenaika. Vaikka loma on jokaiselle meistä tärkeä ja tarpeellinen palautumishetki, työt kohteissamme pyörivät pääsääntöisesti ripeällä tahdilla myös kesäloma-aikoina. Kesä ja korjausrakentajat – juttusarjassamme seuraavana esittäytyy rakennuttajatiimimme projektipäällikkö ja työmaavalvoja Kai Bergholm. Kailla on edessään vielä liuta valvontakäyntejä ja työmaakokouksia ennen heinäkuun puolivälissä alkavaa kesälomaa. ”Työmaavalvonnassa kesä on yleensä kiireinen. Kohteissamme tyypillisesti keskitetään esim. pihaurakoita, vesikattoremontteja, ulkopinnoituksia, julkisivujen elementtisaumausten uusintaa ja pihojen pintoja koskevat työt juuri kesäajalle, jolloin ne säiden puolesta tehokkaimmin toteutuvat”, Kai valottaa. ”Linjasaneerauksissa taas ainoastaan pihojen pinta- ja asfaltointityöt ajoitetaan kesälle, muutoin sen työvaiheet eivät ole sidoksissa vuodenaikoihin”. 

”Toimenkuvaani projektipäällikkönä  kuuluu mm.  yhteyshenkilönä toimiminen tilaajan, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden välillä, hankkeen aikatauluseuranta sekä tietysti sen varmistaminen, että hanke taloudellisesti etenee  sopimuksen mukaan. Pidän asiakkaan ja urakoitsijan ajan tasalla työmaan tilanteesta sekä huolehdin, että sovitut asiat tapatuvat ajallaan. Hankkeiden etenemistä seurataan työmaakokouksissa, joissa sovitut asiat kirjataan pöytäkirjoihin. Kokousrytmiä pyritään kesälomien ajaksi hiukan harventamaan. Meidän tiimissämme kesälomakauteen valmistaudutaan huolellisesti ennakkoon. Pidän tärkeänä, että asiakkaallemme jää luottavainen mieli hankkeen sujuvasta etenemisestä myös loma-aikana. Käytännössä jokaisen lomalle lähtijän tulee osaltaan varmistaa, että kunkin hankkeen lomatuuraaja tietää tehtävänsä. Asioita käydään hyvissä ajoin läpi mm. sisäisissä palavereissamme”, Kai kuvailee kesän työkuvioita. 

”Oma kesälomani määräytyy uusioperheemme aikataulujen mukaan.  Osan ajasta vietämme avovaimoni mökillä Turun saaristossa. Lisäksi teemme joitakin kotimaan reissuja. Myöhemmin syksyllä olisi tilanteen niin salliessa tarkoitus käväistä kaukomatkalla”, Kai kertoo lomasuunnitelmistaan.