Sähköautolatauksen tarve taloyhtiöissä kasvaa edelleen

Monessa taloyhtiössä pohditaan nyt korjaussaneeraushankkeiden laajuutta ja niiden toteutusjärjestystä. Inflaatio nostaa hintoja ja rahoituksen saaminen voi olla haastavaa. Remontteja on mahdollisesti pilkottava pienempiin osiin ja keskityttävä edistämään niitä, jotka pidemmällä aikavälillä tuovat säästöjä. Tällaisia ovat esimerkiksi energiaparannussaneeraukset, joihin lukeutuu mm. sähköautolataus. Iltasanomien perjantaina julkaiseman artikkelin mukaan ensimmäisen vuosineljänneksen aikana valtion myöntämää ARA-tukea on haettu jo 5 440 sähköautolatauspisteeseen. Tämä vastaa noin 3,6 prosentin vuosikasvua. Latauspisteiden tarve on kuitenkin ilmeinen, sillä alkuvuoden aikana rekisteröidyistä autoista ennätysmäärä, eli peräti 56 prosenttia oli täyssähköautoja. Täyssähkö- ja hybridiautojen määrä liikenteessä kasvoi alkuvuonna 14 592 autolla ja kaikkiaan Suomessa oli maaliskuun lopussa yhteensä jo 163 519 sähköllä ladattavaa autoa.

Mikäli sähköautolatauksen suunnittelu on taloyhtiössäsi ajankohtaista, saat meiltä apua! Selvitämme taloyhtiön sähkönjakelujärjestelmän vapaan, sähköautojen lataukseen käytettävissä olevan kapasiteetin, sekä kartoitamme lataustarpeen yhtiössä. Selvitys tehdään kiinteistökatselmukseen ja saatavilla oleviin piirustuksiin perustuen. Laadimme selvityksestä raportin, joka sisältää ratkaisuesityksen ja karkean kustannusarvion.

Latausselvityksen lisäksi tarjoamme sähköauton latauksen toteutussuunnittelun palvelut, kattaen sähkönjakelujärjestelmään mahdollisesti tarvittavat muutokset sekä autolatauspisteiden ja johdotusten suunnittelun. Sähköautolatauksen lisäksi meiltä hoituu kattava valikoima muitakin energia-asiantuntijuutta vaativia hankkeita! Ota meihin yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä tarpeisiinne sopiva ratkaisu!

Sähköautojen lataussuunnittelu