Energiaremontti Itä-Helsingissä

Energiaremontti Itä-Helsingissä

As Oy Tiirismaantie 4 on 1972 valmistunut, 7 kerroksen asuintalo Itä-Helsingissä. Osana energiatehokkuuskokonaisuutta, kohteessa aloitettiin viime syksynä poistoilman lämmön talteenottourakka. Rusttet on toiminut hankkeessa projektijohtajana ja vastannut sen ensimmäisen vaiheen rakennusvalvonnasta. Urakan myötä alkuperäisen, koneellisen ilmanpoiston tilalle asennettiin uudentyyppinen, lämmön talteen keräävä huippuimuri, jonka sisällä oleva patteri toimii nyt osana vesikiertoista lämmitysjärjestelmää. Patteri kerää poistoilman tuoman hukkalämmön ja kuljettaa sen hyötykäyttöön. Poistoilmalla lämpenee nyt kiinteistön käyttövesi ja asuinhuoneistojen lämpöpatterit. Uusiolämpö riittää lämmittämään taloa suurimman osan lämmitystarveajasta. Kovien pakkasten aikaan täydentävänä energianlähteenä toimii kaukolämpö.

Samaan energiatehokkuuskokonaisuuteen sisällytettiin yhtiössä myös aurinkopaneeliasennukset sekä katon pinnoitus. Tämän toisen vaiheen työt ajoittuvat tulevalle keväälle.

Kaukolämmön hinnan ollessa jatkuvassa nousussa, monessa yhtiössä etsitään keinoja energiakulujen pienentämiseen. Jos energiatehokkuusratkaisut ovat yhtiössäsi ajankohtaisia, ota yhteyttä meihin ja suunnitellaan teille sopiva kokonaisuus! Huomioithan, että asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin on mahdollista saada ARA-avustusta vuosina 2020–2022. Kannattaa siis toimia jo nyt!